Serie
Mad med Mads og David

Corona-rejer


Se hele Mads's fisketur på Holbæk fjord KLIK HER.


OPSKRIFT:
Fjordrejer med asparges

500 gr. upillede fjordrejer
6-8 små tomater
1-2 scalotteløg
100 gr. friske ærter
8-10 store hvide asparges
en smule Salt & Peber
2 tsk sukker
1 spsk olivenolie
100 gr. friskost
2-3 tsk sennep


Kog fjordrejerne så de bliver røde og pil dem. Tilføj lidt salt, samt peber og sukker og rør det sammen.

Start med at bælge ærterne.
Derefter deles de små tomater i kvarte og alle kernerne fjernes og derefter skæres de i små tern.
Skræl løgene og hak dem i små tern.
Kom ærter, scalotteløg og tomater op til rejerne og vend lidt olivenolie i.

Skær eller knæk den nederste del af aspargsene. Skræl herefter stilken, så det seje kommer af.
Kog dem møre i letsaltet vand i et par minutter- de må gerne ha lidt bid.

Rør en creme af friskost med sennep.

Anret ostecremen i bunden af tallerkenen og læg asparges ovenpå.
Kom godt med rejer på toppen og pynt med friske krydderurter.
10/4/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.