Serie
Mad med Mads og David

Citrontærte og is + Den tykke kok

OPSKRIFT:
Citrontærte og is


1/2 l piskefløde
200 gr honning

Tærte
125 gr smør
75 gr sukker
155 gr hvedemel
4 æg
250 gr sukker
1/2 dl friskpresset citronskal
Skal fra 1/2 økologisk citron
30 gr hvedemel
1/2 tsk bagepulver


Isen laves ved at piske alle ingredienserne godt sammen og køre den på en ismaskine. Alternativt kan den hældes i små folieforme eller een stor og fryses i mindst 4 timer.

Lav tærten:
Pisk smør og sukker lyst. Vend melet i og kom dejen i en smurt springform. Bag midt i ovnen på 180 gr i ca 20 min. Afkøl bunden bagefter.

Til fyldet piskes æg og sukker sammen og vend citronsaft og skal i. Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen til sidst.
Fordel fyldet over den bagte bund og bag igen i ca 20 min.
1/2/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.