Serie
Mad med Mads og David

Cider-dampet rødtunge


OPSKRIFT:
CIDER-DAMPET RØDFISK MED GRÆSKAR

4 fileter af rødtunge eller anden fisk
1 bundt frisk timian
50 gr. smør
1 dl. æblecider

1 bdt. forårsløg
½ Hokkaido græskar
1 fed hvidløg
salt og peber
olie til stegning

100 gr. smør
2-4 cl calvados
Fjern evt. ben og skind fra fisken.
Rul fisken om frisk timian, fra den tynde ende af fileten og med skindsiden af fileten yderst.
Skær top og bund af forårsløgene. Skær dem i mundrette stykker.
Skær græskarret ud, fjern skræl og kerner og skær det ud i fine stykker.
Hak hvidløget fint.

Kom smør i bunden af en tykbundet gryde. Læg fiskerullerne ned i og hæld cider over. Kog cideren op. Så snart den koger lægges låg på og der skrues ned til svag varme, så den kan dampe færdig.

Kom olie på en pande, steg græskar af med hvidløg og tilsæt salt og peber. Kom forårsløgene på. Steg møre, men med lidt bid.

Hæld væden fra de dampede fisk i en lille gryde, hæld calvados i efter smag og rør smør i, til du har en cremet sauce.

Læg grøntsagerne i bunden af tallerkenen kom fisken ovenpå og hæld saucen henover. Pynt med frisk timian.
12/10/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.