Serie
Mad med Mads og David

Chokoladekage på Skype


Se hele Mads's besøg hos bageren i Ringsted KLIK HER.


OPSKRIFT:
Corona-kage
Gateau Marcel

200 gr mørk chokolade
200 gr sukker
200 gr smør
4 æggeblommer
4 æggehvider
100 gr sukker til karamel
2 dl fløde
Baileys efter smag og behag
Friske jordbær eller andre bær
En smule Kakaopulver


Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
Bland 2/3 del af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt.
Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt det sidste af sukkeret.
Vend chokoladeblandingen op de piskede æggeblommer.
Vend de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen.

Smør en kageform indvendig.
Hæld halvdelen af dejen op i formen og bag den ved 175° i ca. 30 min.
Stil resten i køleskabet.

Lad kagen køle lidt af og fordel resten af chokoladen oven på bunden og glat det ud.
Sæt kagen i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer.

Lav en sukkerkaramel ved at varme sukker op på panden under omrøring.
Fordel den på bagepapir i lange striber på kryds og tværs så du har et fint “sukkernet”når det størkner.

Pisk fløden stiv og rør Baileys i.

Pynt med kakaopulver og jordbær og den stivnede sukkerkaramel.
Server med baileys flødeskum på siden.
3/4/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.