Serie
Mad med Mads og David

Burger + Kobæk Strand



OPSKRIFT:
Burgere i groft brød


600 gr hakket oksekød
Et groft brød eller boller
Et blomkål
1 bk cherrytomater
5-6 almindelige løg
4 scalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk finthakket selleri
30 gr smør
2 spsk skyr
8 skiver Masdamer ost
Frisk timian
Hjerteblads salat
Agurk
Sennep
Salt og peber
Æbleeddikke
Ahornsirup
Olivenolie
Vand



Skræl almindelige løg, scalotteløg og hvidløg og skær dem i tynde skiver.

Skær blomkål i store buketter.

Del cherrytomater i halve og kom demi en pande med scalotteløg, hvidløg og en halv dl æbleeddike på. Drys bladene fra frisk timian på og krydr med salt og peber.
Lad tomaterne simre ved svag varme med låg på.
Tilsæt 1 spsk ahornsirup, når tomaterne er godt bløde.

Svits de almindelige løg af i olie i en lille gryde, kom frisk timian på, 30 gr smør, salt, peber og en kop vand.
Lad løgene simre til de er bløde i minimum 20-30 minutter.

Hak selleri og et scalotteløg i små tern og bland det i farsen.
Tilsæt en spsk sennep, salt, peber og timian.
Rør godt sammen og form som bøffer

Steg bøfferne af på en varm pande i ca 1,5 minut på hver side
Kom et par skiver ost på og steg videre i ovnen på 200 gr, 3-5 minutter afhængig af hvor rød den ønskes.
Lun evt dit brød.

Steg blomkålsbuketterne af i stegepanden, hvor bøfferne blev stegt.
Hæld en halv dl æbleeddikke og salt på.

Rør en smule af tomatkompotten med 2 spsk skyr, til en slags grov ketchup og smør det på bunden af dit brød.

Kom salat på og lidt agurk i skiver.
Derefter bøffen, tomatkompotten og de bløde løg.
Smør det øverste brød med lidt sennep og server med blomkål ved siden af.

Velbekomme

19/4/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.