¨

Serie Mad med Mads og David

29:06

Dette afsnit

Broccoli og lam

16/10/2020

Mads har været på besøg hos Højvang Grønt og fået broccoli og løg med hjem til David. Sammen forsøger de sig med en asiatisk inspireret ret, med bløde løg i soya og peanutbutter sauce.



OPSKRIFT:
Broccoli og lam - asian style

2 spsk. grov peanutbutter
1 spsk. sød chili sauce
1 tsk. sød soja (ketjup manis)

2 lamme mørbrad
2 lamme culotter
2 store zittauerløg løg
1 rødløg
1 spsk. eddike

1 broccoli
2 spsk. sød soja (ketjup manis)
100 gr. saltede peanuts
Olie til stegning
Lidt soja
Salt og peber


Rør peanutbutter, chili og soja sammen.
Skræl løgene og snit dem.
Fjern evt. sener fra mørbraden og culotte. Rids fedtet på culotten

Steg løgene af på en varm pande i lidt olie. Lad dem få lidt farve og tilsæt så en smule eddike. Tilføj salt og peber. Kom smør på og lad det simre under låg på middel varme. Tilsæt frisk timian og en smule soja.

Skær broccolien ud i mindre buketter og kog dem kort op i letsaltet vand. Køl dem hurtigt af i koldt vand, herved bevares den flotte grønne farve.

Steg lammeculotterne af på fedtsiden, lad dem få lidt farve. Tilsæt salt og peber, samt frisk timian. Steg færdig i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader. Tag den ud og lad den hvile.

Imens steges mørbraden af, så den får en flot stegeskorpe på hver side.
Kom broccolien op til mørbraden, steg den af på panden med lidt soja, tilsæt peanuts.

Anret løgene, kom skiver af culotte og mørbrad på. Læg broccoli på og server peanutbutter/chilidressingen til.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å