Serie
Mad med Mads og David

Bøf og salater + Cafe Edderfuglen


OPSKRIFT:
Bøf og salater

1/2 spidskål
1 fennikel
Frisk purløg
Olivenolie
Æbleeddikke
Salt og peber

3 avokadoer
1/4 knoldselleri
Frisk purløg
1 øko citron
1/2 godt glas mayonaise
Friske krydderurter efter smag
Salt og peber

1 bdt grønne asparges
200 gr grønne bønner
2 scalotteløg
Friske krydderurter efter smag
1 dl Sennep
1 dl Mørk øl

600 gr Oksemørbrad

Spidskål hakkes fint og tilsættes olivenolie og æbleeddikke
Derefter snittes fennikel fint og blandes i
Hak purløg fint og drys over
Smag til med salt og peber

Skær avokadoen i små både og fjern skallen
Skallen af citron snittes i meget fine strimler
Skær selleri i fine strimler og vend i
Purløg blandes i og saften fra citronen kommes over
Mayonaise røres med hakkede krydderurter, salt og peber
Kom mayonaise på i små dutter og pynt med friske kryderurter

Sennep blandes med lidt mørk øl til en marinade
Hak asparges groft
Blancher bønnerne i  letsaltet vand og køl dem af i iskoldt vand
Hak scalotteløg og drys på
Kom friske urter på og vend det hele

Kom olie og salt på bøfferne og grill dem

Carpaccio
Skær tynde skiver af den rå mørbrad og mariner med salt, peber, olie og citron saft
Drys løg på og karse



16/8/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.