Serie
Mad med Mads og David

Bøf med sauteret rosenkål



OPSKRIFT: Oksefilet med grov kartoffelmos, sauté af rosenkål & svampekompot

600 g. kartofler
2 finthakkede skalotteløg
½ bdt. finthakket persille
50 gr. smør
2 dl fløde
1 kg. Oksefilet
Frisk timian
Svampekompot
600 gr. svampe her bøgehatte og østershatte
1 fed Hvidløg
1 Skalotteløg
3 dl fløde
400 gr. rosenkål
Salt og peber


Start med at koge kartoflerne, for herefter at rense svampene og rive dem fra hinanden.

Steg bøfferne af på begge sider ved god varme. Læg bøfferne på en bageplade og krydder med groft salt og timian. Giv dem 8 – 10 min i ovnen på 200 gr.

Steg svampene af på samme pande og tilsæt finthakket skalotteløg og hvidløg. Tilsæt fløden og lad det reducere.

Bøfferne tages ud af ovnen og lad dem hvile.
Rosenkål sauteres af på en pande og smages til med salt og peber.

De kogte varme kartofler moses groft med en gaffel og tilsmages med salt, peber, skalotteløg, persille, smør og fløde.

Anret med kartoffelmosen på tallerkenen, med rosenkålen ved siden af. Sæt bøffen på kålen og svampekompotten i en skål ved siden af.
30/9/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.