Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.
2 pk smør
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
½ dl estragon eddike
frisk estragon
Skræl hvidløgene, skær lidt timian af dit bundt
rens og del svampene i mindre stykker
pil bladene af rosenkålene - en af gangen
Hak grønkålen fint
Bearnaise:
Hak frisk estragon fint
Kom 2 pakker smør ned i en lille gryde og smelt dem
Kom estragon eddike i en tykbundet gryde og kog den op et øjeblik
Tag gryden af varmen
Kom æggeblommerne i under kraftigt omrøring. Pisk til du åbner en cremet og luftig konsistens. Hæld nu den smeltede smør langsomt i - stadig under omrøring. Rør estragon i til sidst
Steg hvidløgene af på panden i lidt olie
Kom bøfferne på og steg dem på høj varme så de får en flot stegeskorpe. Kom timian på og krydr med salt og peber
Steg dem færdig i ovnen i 5 - 10 min efter ønske
Kom svampene på den samme pande og steg dem.
Steg rosenkålen og grønkålen med.
Anret bøffen med de stegte grøntsager og masser af bearnaise.
Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.