Serie
Mad med Mads og David

Bøf med grønkål og bearnaise


OPSKRIFT
Bøf med grønkål og bernaise


4 store bøffer
200 gr. svampe - her tragtkantareller
6 rosenkål
2 stilke grønkål
2 hvidløg
lidt frisk timian


2 pk smør
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
½ dl estragon eddike
frisk estragon


Skræl hvidløgene, skær lidt timian af dit bundt
rens og del svampene i mindre stykker

pil bladene af rosenkålene - en af gangen
Hak grønkålen fint


Bearnaise:
Hak frisk estragon fint
Kom 2 pakker smør ned i en lille gryde og smelt dem
Kom estragon eddike i en tykbundet gryde og kog den op et øjeblik
Tag gryden af varmen
Kom æggeblommerne i under kraftigt omrøring. Pisk til du åbner en cremet og luftig konsistens. Hæld nu den smeltede smør langsomt i - stadig under omrøring.  Rør estragon i til sidst


Steg hvidløgene af på panden i lidt olie
Kom bøfferne på og steg dem på høj varme så de får en flot stegeskorpe. Kom timian på og krydr med salt og peber
Steg dem færdig i ovnen  i 5 - 10 min efter ønske

Kom svampene på den samme pande og steg dem.
Steg rosenkålen  og grønkålen med.

Anret bøffen med de stegte grøntsager og masser af bearnaise.

10/11/2015

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.