Blommedessert flamberet i æblebrandy
Se indslaget fra Oremandsgaard -
KLIK HER
OPSKRIFT:
Brandy blommer
6 blommer
75 gr. hvid chokolade
50 gr. mandelsplitter
5o gr. hakkede hasselnødder
100 gr. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 ½ dl æblemost
2-3 cl. brandy
2 dl. fløde
Smelt chokoladen langsomt over vandbad, rør mandelsplitter i. Smør det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Evt. i køleskab.
Skær blommerne ud i fire, fjern stenen. Skær en af blommerne i tern.
Smelt sukker og vaniljesukker på en pande, kom de store stykker blommer på, tilsæt æblemost og lad det simre, så sukkeret smelter igen. Kom en smule hakkede hasselnødder på, tilsæt brandy og sæt ild til. Når ilden er gået ud, røres de små stykker af hakkede blommer i.
Pisk en flødeskum, tilsæt evt. 1 tsk. vaniljesukker.
Server de lune blommer i en dyb tallerken. Bræk små stykker af nøddebruddet og læg dem ovenpå. Læg en smule flødeskum ved og pynt med skovsyre.
Drik gerne en varm kop kaffe, med brandy, flødeskum og kandis til.
29/11/2019