¨

Serie Mad med Mads og David

28:02

Dette afsnit

Blæksprutte cassoulet

28/08/2020

Mads har danske blæksprutter med fra Asgers Fisk i Kalundborg, hvilket er en udfordring for David, der ikke kan huske, hvornår han sidst har lavet blæksprutter - hvis nogen sinde. Resultatet bliver en lækker cassoulet.



OPSKRIFT: Blæksprutte cassoulet

3 Vesterhavs blæksprutter
200 gr kartofler
3 bananscalotteløg
2 fed hvidløg
100 gr. cherrytomater
50 gr. sorte oliven uden sten
50 gr. soltørrede tomater
1 spsk. sherry eddike
frisk oregano
olie til stegning
salt og peber


Start med at rense og flå blækspruttern. Skær det ud i mindre stykker.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Skræl løgene og skær scalotteløg ud i halve. Hvidløgene snittes fint. Del tomaterne.
Tænd op for en pande og tilsæt olie. Sørg for at den er meget varm inden blæksprutterne steges af. tilsæt hvidløg, scalotteløg, oliven og friske, samt soltørrede tomater. Tilsæt en smule sherry eddike og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.

Kom halverede kartofler i.
Server med frisk oregano.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å