Serie
Mad med Mads og David

Bisonbøf


OPSKRIFT:
Bison, peber, Whisky og ild


3 bison bøffer ( eller anden bøf )
Peberblanding
3 scalotteløg
3-5 cl. Whisky
2 dl. fløde
2 tsk. Sennep
1 tsk. Madagaskar peberkorn

10-12 stilke broccolini ( eller alm broccoli)

Skær evt. sener af kødet. Pres peber på langs hele kanten af bøffen.
Steg bøfferne af på panden ved god varme, giv dem en god stegskorpe og kom dem derefter i ovnen i 6-8 min. på 200 gr.- alt efter hvor røde de ønskes. Gem stegepanden fra bøfstegningen! Tag bøfferne ud og lad dem hvile mindst 5 min.

Skræl scalotteløg og skær dem i små bitte tern. Steg dem hurtigt af ( på bøfpanden ), tilsæt whiskey og derefter forsigtigt (!!!) en tændstik. Tilsæt en smule sennep, derefter fløde og madagaskar peberkorn efter smag. Lad det simre godt ind.

Sæt vand over med en smule salt i. Kog broccolinierne hurtigt op et par sekunder.
Anret bøffen i skiver, sammen med broccolini og sauce over.
13/1/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.