¨

Serie Mad med Mads og David

27:01

Dette afsnit

Bagte blomkål + Vandtårnet i Nykøbing F.

13/04/2012

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin for at lave bagte blomkål. Bagefter tager Mads op i vandtårnet i Nykøbing Falster, som blandt andet huser en lille cafe.



OPSKRIFT:
Soja bagte blomkål med spinat og rygeost


1 blomkål
1 spidskål
1 spsk. ahornsirup
1 dl olie
1 dl soja
100 gr. rygeost
100 gr. creme fraiche
12 baby fennikel
12 karotter
1 bk. spinat
1 pt. brøndkarse


Vask og skær blomkål ud i mundrette stykker.
Vend grøntsagen i en lage af sirup, soja og sesamolie og drys med sesam frø.

Tag de yderste blade af spidskål og del den i 8 stykker på langs. Hæld soja på og bag i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.

Rør rygeost godt sammen med creme fraiche til en lind masse.

Tag baby fennikel og karotter og renser og ordner. Sæt en gryde med letsaltet vand i kog og kom fennikel i.
Efter 1 minut kommes karotterne i og grøntsagerne koges sammen i et minut mere.

Imens anrettes de skyllede salatblade blandet op med brøndkarse, i bunden af en tallerken med blomkål og spidskål ovenpå.
Kugl rygeosten ovenpå og pynt med karotter og babyfennikel.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å