Serie
Mad med Mads og David

Bærdessert med koldskål



OPSKRIFT:
Koldskål med hindbær, jordbær og pistacie

4 pasteuriserede æggeblommer
75 gr. sukker
1 tsk vaniljesukker
revet skal og saft fra en øko lime
2,5 dl. kærnemælk
100 gr. jordbær
50 gr. hindbær

(denne koldskål kan også sagtens serveres alene - evt. med nogle hele bær i) 200 gr. pistacienødder (med skal)
150 gr. marcipan
50 gr. blød smør
2 tsk. vaniljesukker

1 ds. kondenseret mælk som karamel
50 gr friske hindbær
100 gr hindbær
Lidt frysetørret hindbær


Pisk æg og sukker sammen. Riv skal fra en økolime i og pres saften fra halvdelen i. Smag til med vaniljesukker.

Fjern stilken fra jordbærerne, kom dem i en skål med hindbær og saften fra den anden halvdel af limen. Blend dem godt, og rør det i koldskålen.

Pil nødderne ud af skallerne.
Marcipan, smør og vaniljesukker røres sammen med en gaffel, nødderne vendes op i.

Kom en smule karamel ned i bunden af hindbærerne.
Smør marcipanmassen ud i bunden af tallerkenen, kom lidt fyldte hindbær på, samt skiver af jordbær. Drys frysetørret hindbær over og hæld koldskålen over.
14/8/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.