¨

Serie Mad med Mads og David

27:50

Dette afsnit

Bærdessert med koldskål

14/08/2020

Mads har besøgt Hyldetoftegård ved Skælskør og hentet jordbær og hindbær, som David bruger til en super lækker dessert, med marcipan/pistacie bund og bær med cremet karamel omgivet af hjemmelavet jordbær/hindbær koldskål.



OPSKRIFT:
Koldskål med hindbær, jordbær og pistacie

4 pasteuriserede æggeblommer
75 gr. sukker
1 tsk vaniljesukker
revet skal og saft fra en øko lime
2,5 dl. kærnemælk
100 gr. jordbær
50 gr. hindbær

(denne koldskål kan også sagtens serveres alene - evt. med nogle hele bær i) 200 gr. pistacienødder (med skal)
150 gr. marcipan
50 gr. blød smør
2 tsk. vaniljesukker

1 ds. kondenseret mælk som karamel
50 gr friske hindbær
100 gr hindbær
Lidt frysetørret hindbær


Pisk æg og sukker sammen. Riv skal fra en økolime i og pres saften fra halvdelen i. Smag til med vaniljesukker.

Fjern stilken fra jordbærerne, kom dem i en skål med hindbær og saften fra den anden halvdel af limen. Blend dem godt, og rør det i koldskålen.

Pil nødderne ud af skallerne.
Marcipan, smør og vaniljesukker røres sammen med en gaffel, nødderne vendes op i.

Kom en smule karamel ned i bunden af hindbærerne.
Smør marcipanmassen ud i bunden af tallerkenen, kom lidt fyldte hindbær på, samt skiver af jordbær. Drys frysetørret hindbær over og hæld koldskålen over.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å