Serie
Mad med Mads og David

Bacon med fisk


OPSKRIFT:
Rødspætte med bacon sauce


1 fennikel
2 stilke bladselleri
1 dl. (Chili)eddike
1 dl. Sukker

250 gr. bacon
3-4 scalotteløg
½ dl soja
1 dl. mørk øl
2 dl fløde

4 rødspættefileter
50 gr. smør
salt og peber
1,5 dl. vand

4 mellemtykke skiver bacon
4 små øl snack pølser

Friske urter til pynt. Her kørvel og skovsyre.

Eddike og sukker koges op i en lille gryde.
Fennikel og bladselleri skæres ud i tynde skiver. Kom først fennikel op i en lille skål og hæld den varme eddikelage over. Rør godt og tilsæt så bladselleri

Scalotteløgene skrælles og hakkes groft.
Skær baconen ud i tern og steg det af i en tykbundet gryde.
Kom løgene i og tilsæt så sojaen og derefter øllen. Lad det simre lidt og tilsæt så fløden.

Skær evt. finer og ben af fisken og rul den fra den tynde side.
Kom en klat smør i bunden af en lille gryde og sæt fisken ovenpå, kom salt og peber på. Hæld vand over og damp fisken under låg.

Skær baconen i skiver og steg den langsomt sprød på en tør pande. Kom snackpølserne på panden og lad dem blive lune.

Kom de marinerede fennikel og bladselleri på tallerkenen. Sæt fisken ovenpå og læg bacon og pølser ovenpå. Hæld saucen rundt om. Pynt evt. med kørvel og skovsyre.
10/3/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.