Serie Mad med Mads og David

28:38

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Aronia bær

19/09/2015

På jagten efter regionens gode råvarer gælder det denne gang aronia bær, som bliver brugt som en del af madlavningen, når Mads og David går i køkkenet

1 kg aroniabær ( eller andre bær )
1 kg sukker ( efter smag )
1/2 dl vand

50 gr. sukker
25 gr. smør
100 gr. Nødder-  her macademian
lidt vand

1 æble
1 stænk sød spiritus

10-12 friske aroniabær
1 tsk sukker
1 knivspids vanilje sukker

1 dl pasteuriserede æggehvider
50 gr sukker

skovsyre til pynt

Kog bærerne langsomt op med sukker og lidt vand i en tykbundet gryde
Lad det simre til en grødet konsistens

Varm sukker op på en pande og tilsæt smør
Når det er smeltet vendes nødderne i og et lille skvæt vand
Lad vandet dampe af

Del en 10 -12 stykker bær på midten til brug for dekoration
Kom lidt sukker og vanilje sukker over

Lav små kugler af æble med parisiennejern eller lille ske
Mariner med sød spiritus- her honning sjus

Rør æggehvider stift med sukker
Og kom skummet op i en sprøjtepose

Anret aronia kompotten i bunden
Kom æblerne på
Pynt med de karameliserede nødder, de halverede bær, små skumdutter og til sidst skovsyre

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å