Serie
Mad med Mads og David

Ananasdessert + Officersmessen


OPSKRIFT:
Ananasdessert


1 stor ananas
1 kokosnød
3 spsk honning evt kastanje
3 dl hvidvin
1 spsk vanille sirupn/ 1 vanille stang

6 pasteuriserede æggehvider
100 gr flormelis
Ribssirup efter sag

Frisk mynte

Del ananasen  i 4 stykker på langs
Skær top og bund af og alt det grove på siderne, samt stokken

Steg af i honning ( her bruger vi kastanje honning)
Hæld hvidvin over og vanillie sirup og mælk fra en kokos nød
Lad braisere i ca 20 minutter og køl af

Lav marenges
Pisk æggehvider helt stive med flormelis
Lav små toppe af ca halvdelen-  på bagepapir og bag ca en halv time på 100 gr

Drys evt kokos på halvdelen af toppene

Pisk ribssirup i det resterende æggehvideskum

Skær ananasen yderligere  ud i kvarte stykker og kom marenges på, lidt skumdutter
Drys med  kokos flager og "suppen " fra ananasen og evt lidt mynteskud

22/11/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.