Serie
Mad med Mads og David

Ægge tatar


Se hele Mads's besøg hos Sørup Hønseri på Lolland KLIK HER.



OPSKRIFT:
Ægge tatar

Omelet:
2 skalotteløg
100 gr. champignon
½ rød peberfrugt
3 æg
½ dl mælk
salt og peber
25 gr. smør
50 gr. revet parmesan
50 gr. finthakket grønkål

Tatar:
500 gr. kalvetyksteg
1 tsk. stærk sennep
25 gr. soltørrede tomater
1 scalotteløg
1-2 tsk. pisco ( eller f.eks. cognac)
1 tsk. tamari soja
2-3 store champignon
1 tsk. spicy krydderi, her stødt spidskommen/paprika blanding
evt. lidt frisk ramsløg og/eller krydderurter til pynt


Skræl løg og skær dem i små tern. Skær peberfrugten i små tern. Fjern bunden og rens svampene for jord. Hak dem derefter i små, uvilkårlige tern. Skyl og hak grønkål fint.

Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk, salt og peber og pisk dem luftige med en gaffel. Hæld halvdelen af æggene på en pande tilsat smør, tilsæt revet parmesan og finthakket grønkål, peberfrugt og svampe.
Lad den bage/stege færdig ved middel varme. Bag en stor eller flere små.

Skær skiver af kødet, fjern evt. fedt og sener - og hak det rigtig fint med kniv.
Rør sennep i efter smag. Hak soltørrede tomater fint og vend dem i. Rør Pisco, soja, hakkede løg og krydderier i.
Tilsæt finthakket frisk ramsløg.

Anret din frittata i bunden af en stor tallerken, læg tatar ovenpå, tynde skiver af champignon og kom en frisk æggeblomme på toppen til sidst.
Pynt med lidt grønt, her sennepsurt.
13/3/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.