Æblekage på müsli pleskner
Se indslaget fra Æblegården Søbo -
KLIK HER
OPSKRIFT:
Æblekage på müsli-pleskner
Müsli pleskner:
100 gr. müsli
125 gr. sukker
75 gr. smør
1 æg
1 spsk. hvedemel
1 tsk. vanilje sukker
1 tsk. bagepulver
10 – 12 æbler
2 spsk. æblesirup
2 tsk. vaniljesukker
1 dl vand
1/5 dl. fløde
1 spsk. sukker
2 æbler
lidt citron melisse
2 spsk. sirup
Lidt friske bær til pynt, her hindbær og brombær.
Kom müslien op i en skål, tilsæt smør og sukker. Kom æg, bagepulver, vanilje og mel i. Ælt det godt sammen. Bag dem i forme eller små klatter på en bageplade. De flyder meget ud.
6 - 10 min ved 200 gr. alt efter hvor store de er. De skal være let gyldne i kanten. Lad dem køle lidt af før servering, så bliver de mere sprøde.
Skræl æblerne og skær dem ud i både. Kom dem i en tykbundet gryde, tilsæt sirup og vaniljesukker.
Tilsæt lidt vand og lad æblerne simre under låg til de bliver møre.
Hak 2- 3 æbler i små tern, mariner dem i sirup og kom finthakket citronmelisse i.
Pisk fløde tilsat lidt sukker til flødeskum.
Anret kagen i bunden af tallerkenen, kom æblegrøden ovenpå. Lav en lille fordybning i midten og kom de marinerede æbler ned i. Kom en god klat flødeskum på toppen og pynt med friske bær.
27/9/2019