Serie
Mad med Mads og David

Æblekage på müsli pleskner


Se indslaget fra Æblegården Søbo - KLIK HER


OPSKRIFT:
Æblekage på müsli-pleskner

Müsli pleskner:
100 gr. müsli
125 gr. sukker
75 gr. smør
1 æg
1 spsk. hvedemel
1 tsk. vanilje sukker
1 tsk. bagepulver

10 – 12 æbler
2 spsk. æblesirup
2 tsk. vaniljesukker
1 dl vand

1/5 dl. fløde
1 spsk. sukker

2 æbler
lidt citron melisse
2 spsk. sirup
Lidt friske bær til pynt, her hindbær og brombær.


Kom müslien op i en skål, tilsæt smør og sukker. Kom æg, bagepulver, vanilje og mel i. Ælt det godt sammen. Bag dem i forme eller små klatter på en bageplade. De flyder meget ud.
6 - 10 min ved 200 gr. alt efter hvor store de er. De skal være let gyldne i kanten. Lad dem køle lidt af før servering, så bliver de mere sprøde.

Skræl æblerne og skær dem ud i både. Kom dem i en tykbundet gryde, tilsæt sirup og vaniljesukker.
Tilsæt lidt vand og lad æblerne simre under låg til de bliver møre.

Hak 2- 3 æbler i små tern, mariner dem i sirup og kom finthakket citronmelisse i.

Pisk fløde tilsat lidt sukker til flødeskum.
Anret kagen i bunden af tallerkenen, kom æblegrøden ovenpå. Lav en lille fordybning i midten og kom de marinerede æbler ned i. Kom en god klat flødeskum på toppen og pynt med friske bær.
27/9/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.