Serie
Mad med Mads og David

Æbledessert med havregryn



OPSKRIFT:
Æblecrumble med solgryn

6 æbler
2 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. vanilje sukker
1 spsk. flydende honning
2-3 spsk. brun farin
2 spsk. mørk rom

75 gr. smør
75 gr. sukker
100 gr. havregryn

2 dl. cremefraiche
1 spsk. honning
1 tsk. vanilje sukker

Skræl æblerne og skær dem i små tern.
Vend dem med kardemomme, kanel, vanillesukker og stødt ingefær. Hæld honning over og evt. lidt mørk rom.
Fordel æblerne i de små cocotter.

Rør vanillesukker og brun farin i havregrynene, tilsæt små stykker smør og marcipan, saml det godt med fingrene og fordel det over æblerne.

Bag dem i ovnen i ca. 15-20 min ved 180-200 grader varmluft, indtil æblerne er bagte og toppen er sprød og gylden.

Rør cremefraiche med honning og vanillesukker.

Smelt smør på panden, rør sukker i og rist havregrynene sprøde under omrøring.

Spis æblecrumblen lun med cremefraichen til og drys med lidt ekstra ristede havregryn på .
16/3/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.