Serie
Mad med Mads og David

Æble/blomme dessert


OPSKRIFT:

Æbler og blommer

4 æbler
50 gr. smør
50 gr. . sukker
2 tsk. kanel
½ dl. calvados

2 spsk. creme fraiche
1 stænk calva(dos)
1 tsk. honning
50 gr. pistacienødder
1/2 ds. karamelliseret kondenseret mælk
½ glas sødet kastanjecreme
4 sveskeblommer
2 cl blommevin
frisk mynte

Skær æblerne ud i både, fjern evt. rester af kernehuset.
Steg æblerne af på panden smør, tilsæt sukker og kanel. Lad det simre så æblerne bliver møre, men stadig med bid. Hæld calvados over og sæt umiddelbart efter en tændstik til, så æblerne flamberes. Sluk panden og lad det stå på eftervarmen.

Rør creme fraiche med calva(dos) og lidt honning.
Skær blommerne ud i små stykker.

Kom kastanjecreme i bunden af tallerkenen. Kom de lune æbler i bunden af tallerkenen og hæld væden over. Tilsæt lidt blommevin. Drys blommer henover og små dutter karamelliseret kondenseret mælk, kom pistacienødder på, pynt med frisk mynte og kom til sidst den rørte creme fraiche over.
21/9/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.