Yderområderne lider under boligskattestoppet

Boligejere i yderområderne betaler stadig mere i skat, også selv om deres boliger ikke stiger i værdi, skriver Finans torsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Samtidig kan de velstillede boligejere i Gentofte, København, Aarhus og på Frederiksberg glæde sig over, at deres boligskatter stiger langt mindre end værdien af deres boliger.

Det viser en ny analyse fra Realkreditrådet, som har undersøgt, hvordan den samlede boligbeskatning og boligpriserne har udviklet sig, siden skattestoppet trådte i kraft i 2002.

      »Lige nu er Udkantsdanmark fanget i, at man her betaler relativt høje boligskatter i forhold til boligværdierne. Hvis man laver et nyt skattesystem, hvor den samlede skat følger boligpriserne, vil det være til gavn for dem i udkantsområderne og ramme dem i byområderne,« siger Bo Sandemann Rasmussen, økonomiprofessor på Aarhus Universitet.

Siden 2002 er boligpriserne faldet i Faxe, Lolland og Vordingborg Kommuner, mens boligskatterne i samme kommuner er steget henholdsvis 35, 38 og 51 pct. I 60 af landets kommuner er boligskatterne steget mere end priserne, viser analysen fra Realkreditrådet.

Anderledes ser det ud for boligejerne i Gentofte, København, Frederiksberg og Aarhus. Her er boligskatterne steget mindre end boligpriserne.

      »Den nuværende skattemodel gavner dem, der i forvejen er mest begunstigede. Det vil sige boligejerne i og rundt omkring hovedstadsområdet,« siger Curt Liliegreen, sekretariatschef i Boligøkonomisk Videncenter.

 


Nyhedsoverblik