¨

X-factor indtager Fejø

02:32

Den lille ø i Smålandsfarvandet har besøg af en af landets største tv-produktioner, når der bliver holdt X-factor bootcamp på Fejø. Det har øboerne taget godt imod.

Normalt er der ikke meget glitter og glamour over Fejø. Men nu kaster sangkonkurrencen, X-factor lidt stjernestøv over øen, da de i år holder deres bootcamp her.

Det har øboerne taget godt imod.

- Et af landets absolut mest sete underholdningsshows kommer til øen og bruger vores lokaliteter til at optage X-Factor. Det er stort, det er vi meget glade for her på øen, slår Henrik Hesselberg fast, der har øens eneste købmand.

Læs også: X-Factor holder bootcamp på Fejø.

Tre forskellige locations til tre kategorier

Holdet bag x-factor vil lave optagelser på øen i seks dage. Først vil det være de unge sangtalenter, der skal være på bootcamp. Dernæst er det de modne sangere, og til sidst er det grupperne. Hver kategori vil blive optaget på hver deres location på øen. I den gamle mølle, på plejehjemmet og i skibsværftet på havnen.

Det er ikke tilfældigt, at x-factor holdet har valgt netop Fejø til deres bootcamp.

- Vi havde lyst til at finde et sted, hvor vi kunne omdanne en hel ø til en X-factor ø og nogen, der var parat til at lege med os på den måde. Det var Fejø, derfor er valget faldet på dem, fortæller Jan Lagermand, der er Underholdningschef for DR.

De frivillige hjælper til

Adskillige frivillige har hjulpet til for at gøre arrangementet muligt på den lille ø. Bente Antonsen laver blandt andet sandwich til både journalister, fotografer og sangtalenter. Det bliver til mere end 70 hjemmelavede sandwich om dagen. Men selvom det er et stort arbejde, er de glade for opmærksomheden på øen.

- Det er da lidt specielt, det synes jeg. Men det er sjovt. Vi er jo en lille ø, det er sjovt at se, at plejecenteret ligner jeg ved ikke hvad, de har jo masser af grej og sjove ting med, lyder det fra Bente Antonsen.

De første afsnit af X-Factor vil glide over skærmen i starten af januar. Det sjette afsnit vil være optaget på Fejø. Her får hele Danmark et glimt af livet på øen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App