Voldsomt tordenvejr over Lolland

Lolland er tirsdag aften ramt af et voldsomt tordenvejr. DMI advarer om, at kraftig torden kan medføre fare for lynbrande og risiko for elektriske nedbrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag aften byder på et voldsomt tordenvejr på Lolland. Jens fra Maribo fortæller omkring klokken 19.30, at det er særdeles kraftigt, hvor han bor.

- Det tordner meget voldsomt. Der har været nogle ordentlige skrald, og nu kommer der lyn igen. Det er rigtigt slemt, så jeg må hellere lægge røret på, siger han til TV ØST.

DMI advarer tirsdag om både kraftige regn- og tordenbyger, men varslingen gælder Vest- og sydjylland. Nu er uvejret imidlertid også nået til Lolland.

Fare for oversvømmelser og nedbrud

DMI varsel gælder fra tirsdag klokken 16 til natten til onsdag klokken 2. Regnen kan være så kraftg regn, at der kan stedvis falde mellem 25 og 35 millimeter på 6 timer. Det kan medføre fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning) og nedsat sigtbarhed, mens den kraftige torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer og risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

Er du ramt af uvejret? Så send os gerne billeder og video på redaktion@tveast.dk