Voldsomt hjemmerøveri: Finn blev brændt med et koben

I dag begynder retssagen mod 3 hjemmerøvere, som sidste år brød ind hos Finn C. i Søllested på Lolland og blandt andet udsatte ham for et glohedt koben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

3 personer skal i dag for Retten i Nykøbing Falster, hvor de er tiltalt for et bestialsk hjemmerøveri i februar sidste år. Klokken 3 om natten brød de ind i Finn C's hjem i Søllested på Lolland, og så brød et sandt mareridt ud for den 55-årige mand og hans 66-årige ven.

- Mens en røver slog og sparkede, varmede en anden et koben op inde i brændeovnen, inden han flere gange pressede det mod min venstre arm. Smerterne var ubeskrivelige. Ja, jeg kan ikke... ved ikke..., siger han i torsdagens udgave af Ekstra Bladet.

Pistol i munden

De 3 røvere på henholdsvis 22 år, 24 år og 29 år er tiltalt for at have bagbundet Finn C. med strips, og efter at have brændt ham skal de ifølge anklagerne have stukket en skarpladt pistol i munden på ham og truet ham med at skyde ham, mens de forlangte penge af ham.

- Jeg blev lagt ned på gulvet , hvor de bagbandt mig med strips og gaffertape, mens de hele tiden talte om et pengeskab, som de mente, jeg havde. De sagde også, at de kendte mig - og vidste, jeg lå inde med mange penge, siger han til avisen.

Overvågning og bandeaktion

Det lykkedes røverne at finde frem til Finn C. og kammeratens pengepunge med 11.000 kroner i tilsammen. Derudover stjal de nogle guldringe og et dankort, som de senere hævede 2000 kroner på i Nakskov, hvilket førte politiet på sporet af gerningsmændene.

Senere fandt politiet under en bandeaktion frem til nogle stjålne ringe og en skarpladt pistol hos en af de tiltalte. 2 af de 3 tiltalte er udover hjemmerøveriet tiltalt for solgt mindst 25 kilo hash.

Retssagen begynder i dag klokken 9.30. Der ventes at falde dom 11. april.