Vinflasker strømmer over disken

Det går godt for de sjællandske vinavlere. De går nemlig rundt med smil på læben her i sommervarmen. For ikke nok med at vejret er med dem. De er også begyndt at få gang i salget. Vinavlerne på Sjælland producerer nu 20.000 flasker vin om året.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vinavler Kurt Forslund, fra Lolland, har godt gang i vinsalget. Kunderne er både, mennesker der kommer ind fra gaden, og restauranter.

-Vi solgte 700 flasker sidste år, og i år har vi allerede solgt 2000 flasker, så det er næsten tre gange så meget, siger Kurt Forslund.

Vinekspert, og ejer af Restaurant Babette, Henrik Pedersen, er ikke overrasket over udviklingen.

-Det er historien folk køber. De synes, det er spændende at have en dansk vin. De danske vinbønder er også begyndt at blive meget bedre, og det smitter af på vinen, fortæller Henrik Pedersen.

Han mener dog ikke, at der er sammenhæng mellem priserne, på de danske vine, og smagen. Vinen koster for meget i forhold til, hvor godt den smager.

 


Nyhedsoverblik