Vil bygge færgehavn tre kilometer ude i vandet

Politikere vil halvere sejltiden mellem Spodsbjerg-Tårs ved at bygge en ny færgehavn 3,5 kilometer ude i Langelandsbæltet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sejltiden mellem Spodsbjerg-Tårs skal helt ned fra de nuværende 45 minutter til bare 20, hvis det står til de lokale politikere på Lolland.

De vil nemlig gerne have Trafikministeriet til at investere en halv milliard kroner i projektet, der skal rykke 3,5 kilometer ud i Langelandsbæltet ved at bygge en dækning i det lavvandede område ved Tårs.

På den måde kan færgerne sejle langt hurtigere end de gør i dag,  fordi de er nødt til at tage hensyn til det lave vand.

Til Langeland på 20 minutter

Med en havn ude i Langelandsbæltet ville en sejltur mellem Spodsbjerg og Tårs kunne reduceres til 20 minutter i stedet for de nuværende 45, som det tager i dag.

Ifølge viceborgmester Henrik Høeg (V) i Lolland Kommune er projektet på listen over ønskebyggerier. Første april kommer Transportminister Hans Christian Schmidt på besøg i Svendborg, hvor de fynske politikere vil bejle til investeringen.

- Vi synes, det er en god måde at skaffe nye kunder til den kommende Femernforbindelse og det vil betyde, at Nakskov og det vestlige Lolland kommer til at ligge i en interessant transportkorridor med fragt, og det vil virksomheder ligge mærke til når de fremover skal placere sig, siger Henrik Høegh.