Vidne til spøgelsesbilist: Jeg troede ikke på det

Tirsdag aften forvildede en lastbil sig ud på Sydmotorvejen i det forkerte spor. Maria Strandby fra Nykøbing Falster fik øje på vedkommende og alarmerede politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var Maria Strandby fra Nykøbing Falster, der tirsdag aften tog kontakt til politiet, da hun opdagede en lastbil i den gale retning på Sydmotorvejen.

- Jeg troede ikke på det, og så håbede jeg selvfølgelig bare på, at der ikke skete en ulykke. Normalt er jeg ikke typen, der blander jeg mig, men der var ikke noget andet at gøre i den her situation, fortæller hun dagen derpå til TV ØST.

Der var noget galt

Maria Strandby havde været på shoppingtur i Tyskland med sin mand og datter. De var netop kørt af færgen i deres bil, da hun opdagede, at der var noget galt.

- Ved sidste afkørsel til Rødbyhavn så jeg lyskegler fra en stor lastbil med en kæmpe stor anhænger. Det var, da vi passerede den i vores eget spor, at vi så ham. Han holdt i afkørslen som var det en tilkørsel. Jeg troede selvfølgelig, han var ved at vende, siger hun.

Tog kontakt til politiet

Der gik dog ikke mange øjeblikke, før Maria Strandby og hendes familie fandt ud af, at lastbilchaufføren alligevel havde begivet sig ud på motorvejen.

- Jeg sad på bagsædet. Instinktivt vendte jeg mig om og kiggede ud af bagruden, og der så jeg, at han havde tændt fjernlyset, og at han fulgte med os i det forkerte spor. Og så følte jeg simpelthen, at jeg blev nødt til at kontakte politiet. Jeg havde ikke rigtig noget valg, siger hun.

Lastbilchaufføren blev standset omkring klokken 20.25. Han sigtes nu for hensynsløs kørsel.