¨

Video: Æggetyven fanget på kamera

Foto: TV ØST

Det viser sig, at det blev fanget på film, da to havørneæg blev fjernet fra deres rede i Saksfjed-Hyllekrog. Billederne viser tydeligt, hvem der stod bag.

Det var en tom rede, der sidste fredag mødte ørneentusiaster i Saksfjed-Hyllekrog. De to ørneæg, der ellers var ved at blive ruget ud, var væk.

Det ene æg blev fundet knust under reden, mens det andet var forsvundet. Dansk Ornitologisk forening (DOF) havde flere teorier i spil om, hvad der kunne være sket. Enten en krage eller en mår kunne have taget for sig af æggene, men DOF kunne heller ikke udelukke, at der kunne være mennesker indblandet i tyveriet.

I første omgang mente DOF ikke, at deres opsatte kamera havde optaget optrinnet på grund af tekniske problemer - og derfor havde det sløje udsigter at få en afklaring på mysteriet. Men torsdag eftermiddag viste det sig, at en back-up i systemet alligevel havde filmet episoden. DOF kalder optagelserne sensationelle.

- Det er kæmpestort, at vi endelig har fundet ud af, hvad der er sket. Og jeg tror aldrig, det er sket før, at noget lignende er blevet fanget på film. Så det er helt vildt, siger Iben Hove Sørensen, der er biolog i DOF,

Videoen afslører tydeligt, hvad der skete i reden, og hvem der stod bag. Omkring 10 sekunder henne i videoen melder tyven sig første gang på banen - 40 sekunder inde indtager den reden:

06:31 Luk video

Efter at have set videoen mener DOF, at der er tale om enten en husmår eller en skovmår, der er på spil i reden. Umiddelbart er det mest sandsynligt, at der er tale om en husmår, der en den art, der er mest udbredt på Lolland. Og det er stort for ornitologerne, at der nu er mulighed for at se måren i aktion.

- Jeg tror, der vil være rigtig stor interesse for de her optagelser - også fra udlandet. Så vidt jeg ved, er det første gang, man har mulighed for at se en mår stjæle havørneæg fra en rede, siger Iben Hove Sørensen.

DOF fortæller også, at begge ørne igen ligger på reden på Lolland. Og der kan måske derfor igen være håb for nye havørneunger.

Læs mere om den unikke afsløring på DOFs hjemmeside.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App