¨

Vestas sender medarbejdere på dagpenge

Foto: TV ØST

Vestas fyrer 300 medarbejdere i Danmark, men fabrikken i Nakskov går fri. Til gengæld skal de ansatte skiftevis arbejde og gå på dagpenge.

Vestas-ledelsen vil fra oktober måned sende 550 medarbejdere på arbejdsfordeling. Det betyder, at 350 medarbejdere i Nakskov skiftevis skal arbejde og gå hjemme på dagpenge.

- Det er kommet fuldstændig uventet. Men når det er sagt, er jeg glad for, at vi slap for fyringer i denne omgang, siger Jess Hansen, der er formand for 3F i Nakskov.

Arbejdsfordelingen, som overenskomsten giver mulighed for, kan maksimalt stå på i 13 uger.

Jess Hansen mener, at fabrikken i Nakskov går fri i fyringsrunden, fordi fremtidsudsigterne er gode, og fordi der i år er ansat 200 nye medarbejdere.

- Det dur jo ikke at ansætte den ene dag og fyre den næste. Derfor tror jeg, man netop her i Nakskov har valgt arbejdsfordeling. Og som ordresituationen ser ud, tror vi da også, at fabrikken snart kommer op i fulde omdrejninger igen, siger Jess Hansen.

På søndag mødes ledelse og tillidsfolk for at forhandle omfanget af fyringer og nye arbejdsfordelinger.

- Vi skylder kollegerne en hurtig afklaring. Og vi vil gøre alt i vores magt for at reducere antallet af fyringer og arbejdsfordelinger, siger fællestillidsrepræsentant Kim Thomsen til 3f.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App