Vestas indgår milliardaftale med transportgigant

Transportgiganten DSV Panalpina har fået en mere end almindelig attraktiv milliardordre. De skal fremover stå for vindmøllekoncernen Vestas transport.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den verdensomspændende transportgigant DSV Panalpina skal fremover stå for al transport for Vestas.

Ifølge en pressemeddelelse fra transportselskabet har de to selskaber indgået et strategisk partnerskab om generelle og særlige transporter for Vestas.

- Den voksende størrelse af vindturbiner gør den globale efterspørgsel efter vindenergilogistikken og transporten mere kompliceret, og vi er derfor nødt til at skalere vores forretning effektivt, siger koncernchef Henrik Andersen fra Vestas.

quote Det er en enorm tillidserklæring til DSV som selskab

Jens Bjørn Andersen, adm. direktør for DSV Panalpina

- Samarbejdet med DSV Panalpina er et rigtig godt eksempel på vores intention om at indgå i tætte og gensidig gavnlige partnerskaber på tværs af vores værdikæde.

Usædvanlig aftale på grund af Vestas størrelse                                                                   

Vestas skriver i en fælles pressemeddelelse, at de i DSV Panalpina har fundet en transport-partner, der kan hjælpe Vestas med at udnytte størrelse, skala og volumen, og at partnerne kan hjælpe hinanden med at skalere deres forretninger effektivt.

Der er ikke blevet offentliggjort noget beløb, men ifølge begge selskaber er der tale om en aftale i milliardklassen.

- Vi er stolte over at indgå dette strategiske partnerskab med en verdensledende vindmøllekoncern inden for vedvarende energi. Vestas og DSV Panalpina har et langvarigt forhold, som vi er glade for at tage til næste niveau, siger direktør for DSV Panalpina, Jens Bjørn Andersen.