Venstre vil også have skoler på øerne i fremtiden

Der skal være bedre vilkår for skolerne på småøerne, lyder det nu fra regeringen, som vil lave reglerne om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Venstre og regeringen vil sikre, at det i fremtiden vil være muligt for private grundskoler og friskoler at oprette lokale afdelinger på 27 af Danmarks småøer. Hidtil har det været et lovkrav, at friskolers og private grundskolers bygninger skulle ligge i geografisk nærhed af hinanden. Derfor har det ikke været muligt at oprette underafdelinger af skolerne på småøer.

Det ændrer regeringen nu på, lyder det i en pressemeddelelse. 

- Vi har blandt andet set, at en skole på Fejø ved Lolland blev lukket, og det efterfølgende ikke var muligt for en lokal skole på fastlandet at åbne en filial på øen, så øens børn kunne komme i skole uden at skulle rejse til fastlandet. Det er ikke meningen, og det er det, vi nu sikrer mulighed for at undgå, siger Venstres børne- og undervisningsordfører Anni Matthiesen.

Lovforslaget giver dispensation fra reglen om geografisk nærhed, så friskoler og private grundskoler kan oprette filialer på 27 navngivne øer.

- Det må ikke være rigide regler, der står i vejen for, at private grundskoler og friskoler kan oprette filialer i vores øsamfund. Vi skal sikre de bedste muligheder for, at vores børn kan få undervisning så tæt på deres bopæl som muligt. Derfor håber jeg meget, at Folketingets partier vil bakke op om lovforslaget, siger Anni Matthiesen.

Lovforslaget bliver sendt i høring i midten af september og fremsættes i Folketinget i den nye samling.