Venstre: Kommunerne må tage deres ansvar

Regeringen slår fast, at det er kommunernes ansvar at få borgere på kontanthjælp tilbage på arbejdsmarkedet - ikke at sende dem videre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Glostrup Kommunes socialrådgivere opfordrer deres økonomisk pressede borgere til at flytte til Lolland, så fralægger de sig ifølge Marcus Knuth (V) deres ansvar.

- Jeg ser gerne, at kommunerne selv tager hånd om deres kontanthjælpsmodtagere i stedet for at fortælle dem, at der er billigere boliger på Lolland, fortæller Marcus Knuth (V).

Kommentaren kommer, efter direktør i Glostrup Kommune, Ole Toftegaard, torsdag udtalte, at kommunens sagsbehandlere opfordrer de borgere, der ikke kan betale huslejen i hovedstadsområdet, til at søge bolig i billigere områder af landet – herunder Lolland.

De skal ud på arbejdsmarkedet

Marcus Knuth påpeger, at det fra regeringens side er målet, at få borgerne fra overførselsindkomst ud på arbejdsmarkedet. Det skal også være fokus i kommunerne.

- Kommunerne skal smøre ærmerne op og tage ansvar for, at hver enkelt borger kommer ud på arbejdsmarkedet i stedet for at opfordre dem til at flytte væk, slår Marcus Knuth fast.

Det mener Marcus Knuth, at regeringen allerede har gjort:

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at forhindre, at for mange ender på offentligforsørgelse, blandt andet med kontanthjælpsloftet og en jobpræmie på 45.000 kroner over to år, fortæller Marcus Knuth.

Kontanthjælpsloftet presser kommunen

Men netop kontanthjælpsloftet mener de i Glostrup Kommune, har været med til at forværre situationen.

- Vi har flere borgere, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet, og som så ikke kan betale deres husleje, fordi vi har høje huslejer i hovedstadsområdet, fortæller direktør i Glostrup Kommune, Ole Toftegaard.

I den situation føler de sig i kommunen nødsaget til at nævne for borgerne, at de kan være nødt til at finde billigere boliger uden for hovedstadsområdet, f.eks. på Lolland.

- Vi vil allerhelst have, at vores borgere bliver boende i Glostrup Kommune, men det er svært at finde boliger, som kontanthjælpsmodtagerne kan betale, derfor bliver vi nødt til at nævne for dem, at de kan være nødt til at kigge andre steder hen, lyder det fra direktør i Glostrup Kommune Ole Toftegaard.