Vandforurening afblæst - fejl i analysen

300 borgere har hele torsdagen være afskåret fra at bruge deres vand, fordi det var inficeret med colibakterier. Nu viser det sig, at prøverne var fejlagtige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele torsdag har 300 borgere i Maribo hentet vand fra tanke ved Hunseby-Maglemer vandværk. Beskeden var, at det vand, de får leveret fra vandværket var inficeret med colibakterier i så en alvorlig grad, at det ikke engang kunne bruges til tøjvask, men nu afblæser Lolland Kommune alle alarmer.

Vandet kan bruges frit igen

I en pressemeddelelse klokken 19.55 torsdag aften skriver kommunens brandchef, at det i forbindelse med opsporingen af kilden til vandforureningen har vist sig, at der er begået fatale fejl fra analysefirmaets side.

- Det er simpelthen analysefirmaet, der har klokket i den. De har været ude og tage prøver fra en håndbruser, som bliver brugt til at afvaske både fækalier og urin i en staldbygning. Det er fuldstændigt vanvittigt at tage prøver fra sådan et sted, og der er altså ikke noget galt med vandet, lyder det fra Finn Antonisen, brandchef ved Lolland Brandvæsen.

På den baggrund har meddeler kommunen i samråd med Embedslægen, at alle restriktioner på drikkevandet på Hunseby-Maglemer vandværk bliver ophævet med øjeblikkelig virkning. Vandet kan således frit bruges til alle formål.

Bekostelig affære

Om episoden får økonomiske følger for analysefirmaet, ved Finn Antonisen ikke.

- Det er en sag mellem vandværket og analysefirmet, men der er selvfølgelig nogle omkostninger ved at sætte alt det i gang, der har været i gang derude i dag. Vi har været der med 10-12 mand fra klokken 9 i morges, og vi har udleveret et ikke ubetydeligt antal vanddunke til folk, siger han til TV2 ØST.