¨

Vand lukkede motorvej

Vintervejret giver igen problemer for trafikken. Plusgrader er nemlig lig med smeltevand på vejene og søndag blev et stykke af Sydmotorvejen spærret på grund af vand på kørebanen

Beredskabsstyrelsen kæmper for at få pumpet store mængder vand væk fra Sydmotorvejen ved Maribo, inden morgentrafikken mandag.

Søndag aften lykkedes det at åbne det ene spor, så bilisterne igen kan bruge motorvejen, men det er søndag aften fortsat usikkert, hvornår hele vejen er åben, oplyser Vejdirektoratet til Ritzau

- Beredskabsstyrelsen arbejder på at pumpe vandet væk, men vi har ikke en sikker tidsplan. Der er skiltning på stedet, og bilisterne må indstille sig på nedsat hastighed, siger Rune Johansen fra Vejdirektoratet.

Det er smeltevand fra de omkringliggende marker, som søndag eftermiddag oversvømmede Sydmotorvejen ved Maribo.

Kort før klokken 14 spærrede Vejdirektoratet og Falck af for trafik mellem afkørsel 47 og 48, så bilisterne måtte køre gennem selve Maribo.

Smeltevandet skyller ud på vejen, fordi markerne ligger højere i landskabet end selve vejbanerne.

- Vandet kan ikke komme væk, fordi afløbene allerede er overfyldt, og der bliver ved med at komme vand, lød det søndag eftermiddag fra stationsleder hos Falck Bjørn Nielsen.

Han skønner, at op mod 500 kubikmeter smeltevand har fundet vej til kørebanen.

Ifølge Vejdirektoratet har vandmasserne dog ikke givet alvorlige udfordringer for trafikken.

- Heldigvis er der ikke så trafikeret i weekenden, men folk må indstille sig på kødannelse, hvis vandet ikke er pumpet væk inden morgentrafikken mandag, siger Rune Johansen.

Beredskabsstyrelsen fortsætter arbejdet søndag aften, og situationen bliver vurderet time for time, lyder det fra Vejdirektoratet.

00:34 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App