Vækst midlertidigt stoppet - Vestas skærer ned i Nakskov

MHI Vestas har i denne uge fortalt medarbejdere i Nakskov, at der skal ske fyringer. Ordretilgangen er fladet ud, siger vindmølleproducenten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vindmølleproducenten MHI Vestas forhandler i disse timer med de lokale fagforeninger om afskedigelse af en række medarbejdere.

Efter flere år med solid vækst er efterspørgslen stabiliseret på et niveau, der gør, at MHI Vestas er nødt til at fjerne omkring 40 stillinger. Nedskæringerne fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem Nakskov og Lindø, hvor MHI Vestas de seneste år har rekrutteret i hundredvis til produktionen af både vinger og naceller.

- Vi har været gennem en periode med vækst i de seneste fem år. I år er er efterspørgslen stabiliseret, og derfor har vi ikke behov for fortsat at vokse. Vi har også optimeret processerne i såvel vinge som nacelle-produktionen, siger Stewart Mullin, informationschef i MHI Vestas til TV2 ØST.

Medarbejderne blev informeret mandag, om at der vil blive nedskæringer, og de berørte vil blive orienteret torsdag, muligvis onsdag, hvis parterne kan gennemføre forhandlingerne før.

500 arbejdspladser i Nakskov

Vestas kan ikke oplyse, hvilke stillinger der står til at blive afviklet.

- Vi kan ikke sige, hvornår vi forventer at efterspørgslen giver behov for at øge produktionen igen. Men de berørte medarbejdere er velkommen til at søge igen til enhver stilling på vores fabrikker i fremtiden, siger Stewart Mullin.

Vindmølle-giganten Vestas har de seneste år været med til at skabe op imod 500 arbejdspladser i Nakskov.