Uventet tvillingefødsel i Knuthenborg

Der er kommet bittesmå unger til verden i Lemurskoven i Knuthenborg Safaripark på Lolland. Og det er mod al forvetning, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var mod al forvetning, da en af Katta lemurerne for nylig gav liv til to bittesmå unger i Lemurskoven i Knuthenborg Safaripark.

For ifølge en pressemeddelelse var der intet håb om flere unger lige nu. 

Vi havde opgivet at der skulle komme flere unger i år, da Katta lemurerne normalt får unger i februar eller marts. Derfor var det en dejlig overraskelse, at der alligevel kom et nyt hold tvillinger, siger Lisbeth Høgh, der er dyrechef i Knuthenborg Safaripark.

De to små Katta unger vil det kommende stykke tid sidde fastklinet under deres mors mave, sådan så de er tæt på deres mad.

- Efter et stykke tid, når de er blevet større, kravler de om på ryggen af deres mor,  fortæller Lisbeth Høgh, der også tilføjer, at de to de første måneder aldrig langt væk fra moderen, der må finde sig i at agere ”klatrestativ” dagen lang.

En af de andre hunner nedkom med tvillinger tilbage i marts, og de er allerede vokset godt til. Nu er der endnu engang tvillinger i flokken selvom alle havde opgivet yderligere familieforøgelse i år.

 De fleste kender nok Katta lenurerne bedst fra den populære tegnefilm "Madagascar".