Usikkerhed om Margrethevængets fremtid

Det var meningen, at lejlighederne på Margrethevænget i Maribo skulle rives ned og erstattes af rækkehuse. Men nu bremser Lolland Kommune projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Boligafdelingen Margrethevænget har et underskud på omkring 10 millioner kroner. Samtidig står flere af lejlighederne tomme, fordi det ikke har været muligt at leje dem ud.

For at redde boligafdelingens trængte økonomi har boligselskabet, Lolland Kommune og Landsbyggefonden udarbejdet en redningsplan. Men i sidste øjeblik har Lolland Kommune valgt at trække støtten til projektet. Til stor frustration for boligselskabet.

- Planen er fantastisk i forhold til at redde en boligafdeling fra økonomisk kollaps, og samtidig gå ind og bygge nogle almennyttige boliger af høj kvalitet, som er meget efterspurgte, siger boligselskabets formand, Helen Siegvarden.

I følge planen skal de 111 lejligheder omdannes til 37 rækkehus. Det vil koste cirke 107 millioner kroner. Langt størstedelem af beløbet vil blive finansieret af Landsbyggefonden, og vil altså være penge, der stammer fra lejerne selv. Lolland Kommune skal kun betale 600.000 kroner. Men i følge Lolland kommune er projektet alt for dyrt.

- Det er simpelthen for dyrt, og selv om det ikke er vores penge, så har vi som politikere et samfundsansvar, og derfor siger vi, at det ikke er rigtigt i gåseøjen at smøle med pengene, siger Hans Ole Sørensen, byrådspolitiker for Venstre.

Alligevel har politikerne indvilget i behandle sagen en ekstra gang på næste møde i økonomiudvalget den 18. maj. Men i følge Hans Ole Sørensen vil det formentlig ikke få betydning for udfaldet.

- Vi kigger på det en gang mere, for det er jo en meget vidtgående beslutning, det anerkender jeg, så den skal jo behandles ordentligt, men der bliver ikke stillet noget i udsigt, som kan ændre på beslutningen, siger han.