Uro ved skole med flygtninge

Tirsdag aften var der en del uro ved den skole i Rødbyhavn, hvor flere hundrede flygtninge er indkvarteret. Der blev blandt andet kastet med sten

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af eftermiddags- og aftentimerne er cirka 100 udlændinge ad flere omgange gået i land i Rødby fra færger fra Tyskland. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

De blev indkvarteret på en skole i Rødby Havnegade i Rødby sammen med de udlændinge, der ankom søndag og mandag. Registreringen af de ankomne udlændinge vil fortsætte onsdag.

Der har i løbet af tirsdag aften samlet sig en del mennesker foran skolen på Rødby Havnegade. I den forbindelse har der været en del uro med blandt andet stenkastning, og politiet har flere gange tilkendegivet at demonstrationen er ulovlig og bedt folk om at gå hjem.

- Vi gør vores bedste for at opretholde roen på den mest hensigtsmæssige måde her i Rødby – ikke mindst af hensyn til de indkvarterede flygtningene, der i forvejen har været meget igennem. Det ser da også ud til at stemningen blandt demonstranterne er ved at finde et mere fornuftigt leje, og det ser ud til at mange er på vej hjem i seng, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politikredsen forventer, at der løbende vil ankomme flere udlændinge med færgerne fra Tyskland hen over de næste døgn. Ifølge TV2 News skal 240 flygtninge og migranter være kommet til Rødby natten til onsdag. 140 flygtninge skal ifølge kanalen være blevet indkvarteret i sportshallen i Rødby.

Ifølge politikommissær Anders Mikkelsen, der leder kommandostationen i Rødbyhavn, har der henover natten og i løbet af onsdag morgen fortsat været roligt.