¨

Unge glade for nye fritidstilbud

Foto: TV ØST

De unge i Nakskov ser frem til at få nye fritidsaktiviteter i tre boligområder.

Borgere i Nakskov er glade for fremtidsudsigterne til flere fritidsaktiviter for børn og unge. Det er Lolland Kommune, der har modtaget 3,4 millioner kroner fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Pengene skal gå til fritidstilbud til børn og unge i tre boligområder i Nakskov. Det er i Riddersborgparken, Birkevænget og Nørrevænget i Nakskov, hvor de unge skal få flere og bedre fritidstilbud.

- Vi kan se en tendens på landsplan, at unge allerede i en alder af 11 år melder sig ud af foreningerne, og der er også en række unge, som aldrig har været en del af det, og det er de unge, vi gerne vil inddrage i fritidsaktiviteter, siger Gitte Porsmose, som har været med til at udarbejde ansøgningen til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Hun er selv projektleder for et projekt i Maribo, som på nogle punkter minder om dette projekt.

 

Glade beboere

Udsigten til at få flere aktiviteter til børnene og de unge vækker glæde hos beboerne i boligområderne.

- Jeg synes, det er alletiders idé, så de ikke render rundt og laver alt muligt andet, siger Tina Schlüter, der bor i Nørrevænget.

Også en af de unge, som bor i Birkevænget, ser frem til, at der kommer flere tilbud til dem.

- Det er meget fedt, synes jeg. Der er kun gynger her, der er ikke så meget. Der er ikke nogen klub for eksempel, siger Dennis Halilovic på 19 år.

Projektet vil køre de næste fire år, men først skal der findes en projektleder, der kan stå for det. Derefter skal der laves undersøgelser for at finde ud af, hvad børnene og de unge gerne vil have. Og mulighederne er mange.

- Det kan være lige, hvad man kunne tænke sig at bruge sin fritid på. Helst så bredt som overhovedet muligt, så vi kan få flest muligt inddraget, siger Gitte Porsmose.

01:52 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App