Underskriftindsamling mod tvangsfjernelse

I slutningen af april blev plejebørn fjernet fra deres plejefamilie i Søllested. Det skete, fordi plejeforældrene skulle skilles. Og det fik folk til reagere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er i alt blevet til 1.433 underskrifter mod tvangsfjernelse af to plejebørn i Søllested ved Nakskov. Underskrift indsamlingen startede, fordi borgere i Lolland Kommune ikke mener, det er rimligt, at Lolland Kommune vælger at fjerne børnene, fordi plejeforældrene skulle skilles.

- Jes synes ikke, det er rigtigt at to børn fjernes fra en plejefamilie, de er opvokset i på grund af en skilsmisse, siger Clara Bossel, der er initiativtager til underskriftindsamlingen.

Den 1. maj fortalte TV2 ØST historien om, at Lolland Kommune havde valgt at tvangsfjerne to piger fra den plejefamilie, de har været hos siden de var spæde. Pigerne blev fjernet, fordi plejeforældrene skulle skilles. Og den beslutning havde familien også svært ved at forstå.

- Når man har dem fra de er helt små, så knytter man et tæt bånd til dem. De er ligesom vores egne børn, fortæller Joan Carlslund, der er plejemor til de to piger.

Og tirsdag kunne Clara Bossel så aflevere de mange underskrifter på borgmesterens skrivebord.

- Det føltes rigtigt dejligt. Jeg synes, vi kan være stolte af at have samlet så mange underskrifter ind, og det håber jeg, at han (borgmesteren red.) kan se. Altså at Lolland Kommune har truffet en forkert beslutning, siger hun.

Hun håber nu, at de mange underskrifter kan få Lolland Kommune til at åbne deres øjne.

- Vi håber på, at kommunen vil se på sagen igen. De skal se, om der er nogle steder, hvor de har handlet forkert.

Kommunen har valgt ikke at udtale sig konkret i sagen, men de fortæller til TV2 ØST, at de ikke kommer til at ændre deres afgørelse. De mener, at sagen er blevet behandlet korrekt.