Ukrainsk hanløve er nu ankommet til Knuthenborg

Knuthenborg har hentet endnu en løve hjem fra krigen i Ukraine, da man ønsker at redde løverne fra illegal handel, lyder til fra parkens direktør.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I sidste uge kom den ukrainske hanløve Akeru på plads i Knuthenborg Safaripark.

Her skal han gå sammen med tre hunløver, som også er kommet til Knuthenborg fra Ukraine, lyder det fra direktøren i Knuthenborg, Christoffer Knuth.

quote Løver har bedst af at være i en flok

Christoffer Knuth, direktør, Knuthenborg Safaripark

- Løver har bedst af at være i en flok, og de skal i hvertfald gå sammen, men vi skal lige finde ud af, hvordan det skal struktureres, da vi har rigtig meget plads på Knuthenborg og mange muligheder for løverne, siger han.

Den treårige hanløve har det seneste år boet i Poznan Zoo i Polen, der er en mellemstation for de evakuerede dyr i Ukraine, men blev altså hentet til Lolland i sidste uge.

Vil holde løver fra det illegale marked

Det er Dyrenes Beskyttelse, der i samarbejde med Knuthenborg Safaripark, har stået for at hente Akeru og de tre andre ukrainske løver til Danmark.

Christoffer Knuth håber, at løven Akeru vil få det godt i Knuthenborg Safaripark.
Christoffer Knuth håber, at løven Akeru vil få det godt i Knuthenborg Safaripark. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Og det glæder Christoffer Knuth, at man er i stand til at holde løverne fra det illegale marked, som er opstået i kølvandet på krigen i Ukraine.

- Det, vi startede på for lidt over et år siden, var at hente nogle af de løver, som var kommet i klemme i Ukraine på grund af krigen, hvoraf nogle var i risiko for at blive handlet videre, siger han og fortsætter:

Læs også
Løver blev evakueret fra krigen - nu er de flyttet sammen på Lolland
Læs også
Løver blev evakueret fra krigen - nu er de flyttet sammen på Lolland

- Så hvis vi kan være med til at sørge for, at de her løver ryger ud af den illegale handel og får en pensionstilværelse her, så synes vi, at vi har gjort noget fornuftigt. Og det er vi rigtig glade for.

Flere løver til Knuthenborg

Den treårige hanløve holdes i en særskilt del af anlægget, mens han har mulighed for at vænne sig til de nye omgivelser og blive undersøgt. Han kan derfor endnu ikke ses af besøgende.

- Vi kender ikke hans baggrund, så vi har lavet en første sundhedsobservation af ham. Her kan vi se, at han virker stærk og sund, så han har forhåbentlig mange gode år endnu, lyder det i en pressemeddelelse fra dyrlæge Therese Hård, som er Zoologisk- og Veterinærchef i Knuthenborg.

Læs også
Flygtede fra krigen i Ukraine - nu er løven Molly kommet til Knuthenborg
Læs også
Flygtede fra krigen i Ukraine - nu er løven Molly kommet til Knuthenborg

De i alt fire ukrainske løver er ikke de eneste løver i safariparken. I en anden del af anlægget går tre yngre hanløver, som ankom i foråret fra Zoo i København.

Ifølge Knuthenborg Safaripark vil der i fremtiden komme flere løver til parken. Faktisk bliver der bygget et særligt løveanlæg, som skal huse safariparkens mange nye løver.


Nyhedsoverblik