¨

Udskiftning: Lennart Damsbo-Andersen takker af som statsrevisor

Foto: Socialdemokratiet

Socialdemokraterne laver udskiftning blandt statsrevisorerne. Henrik Sass Larsen bliver ny statsrevisor til fordel for Lennart Damsbo-Andersen fra Lolland.

Socialdemokratiets folketingsgruppe har udpeget gruppeformand Henrik Sass Larsen som partiets nye statsrevisor.

Fra 1. januar 2017 overtager han dermed posten fra partifællen Lennart Damsbo-Andersen fra Lolland

- Statsrevisorerne takker Lennart Damsbo-Andersen for et godt samarbejde og byder velkommen til Henrik Sass Larsen, lyder det i en kort pressemeddelelse fra Statsrevisorerne.

Lennart Damsbo-Andersen oplyser til Ritzau, at udskiftningen er en del af den aftale, Socialdemokratiet lavede i forbindelse med konstitueringen efter sidste folketingsvalg.

Jeg er selvfølgelig ked af, at jeg ikke kan være med til det mere, men så må jeg hellige mig de andre opgaver

Lennart Damsbo-Andersen (SOC.DEM.)

- Jeg synes, det har været rigtig spændende arbejde at være med til at holde øje med, om pengene nu også bliver brugt rigtigt, siger Lennart Damsbo-Andersen.

Ærgrer sig over at forlade posten 

- Jeg er selvfølgelig ked af, at jeg ikke kan være med til det mere, men så må jeg hellige mig de andre opgaver, jeg har.

Statsrevisorerne holder styr på, at skatteborgernes penge bruges, som Folketinget har besluttet - og at pengene i øvrigt forvaltes så effektivt som muligt.

Det er Folketinget, der udpeger politikere til hvervet som statsrevisor. Det er dog ikke nødvendigvis folketingsmedlemmer.

Henrik Sass Larsen har tidligere været statsrevisor i en kort periode fra 17. april 2013 til 9. august 2013.

Valgt for en fireårig periode

De nuværende statsrevisorer er formand Peder Larsen (SF), næstformand Henrik Thorup (DF), Klaus Frandsen (R), Lennart Damsbo-Andersen (S), Søren Gade (V) og Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Statsrevisorerne er valgt for en fireårig periode. I denne omgang frem til 1. oktober 2018.

Statsrevisorerne holder månedlige møder og afgiver cirka 20 beretninger om året. Den væsentligste opgave er at behandle de beretninger og notater, som Statsrevisorerne modtager fra Rigsrevisionen.

Det er også Statsrevisorerne, der kontrollerer, om ministre giver Folketinget de nødvendige oplysninger.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App