Udsigt til godt vinår

Vinavler Kurt Forslund fra Vesternæs har lige nu mange druer på sine vinstokke. Han tror, at høsten i år kan blive rekordstor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Godt nok er der langt fra Lolland til sydvendte vinmarker i Frankrig. Alligevel har Kurt Forslund fra Vesternæs ved Nakskov lige nu stor succes med produktionen af druer.

Han driver Højbakke Vingård og producerer mousserende vin, rødvin og frugtvin. I år ser høsten ud til at kunne blive rekord stor.

- Hvis vi er heldige, tror jeg, at det kan komme til at tangere 2009, som jo virkeligt var et rekordår, siger Kurt Forslund.

En stor produktion er vigtig for de danske vinavlere, efter at de sidste 2 års produktion har været meget lille på grund af vejret.

- I år skulle vi gerne kunne hente det tabte. Får vi et godt år, så kan vi godt hente det, som vi har sat til i de 2 foregående år, siger Kurt Forslund.

Druerne er klar til at blive høstet om tre måneder, så det er først der, Kurt Forslund kan sige, hvor god høsten bliver. Men allerede nu, ser det ud til at blive en god sæson.

- I år har vi været utroligt heldige med vejret. Så mon ikke at vi kan lave en næsten lige så god vin som Sydfrankrig. Ahh, måske skal vi holde os til Nordfrankrig, siger Kurt Forslund forsigtigt.