Udlændinge skal kunne købe gamle huse

Gamle tomme huse skal kunne sælges til velhavende udlændinge. Det mener et byrådsmedlem i Lolland Kommune, så der kan komme gang i erhvervslivet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kører man er tur på Lolland vil man støde på til salg-skilte og en masse gamle tomme huse.

Det kniber nemlig med køberne, og det er ikke muligt for udlændinge sådan lige at købe et fritidshus i Danmark. Det kræver nemlig fast bopæl, eller at man som minimum har boet her fem år.

Den særregel vil byrådsmedlem i Lolland Kommune, Henning Rasmussen, nu have ændret, da han mener, at Udkantslolland har hårdt brug for hjælp.,

- Hvis vi åbner op for udlændinge, så vil det være med til at give området det løft, som vi ikke magter selv i øjeblikket. Der skal simpelthen komme kapital udefra, og det ville give en masse arbejde til vores håndværkere, servicevirksomheder med at renovere og vedligeholde de her huse, siger Henning Rasmussen (V).

Hos DanBolig i Maribo bakker de ideen op. Her får de ofte henvendelser fra tyskere, der ønsker at købe et hus.

- De vil gerne have luft og være sig selv. Normalt er de buret inde i storbyen, men her kan de være tæt på vand og natur, siger Henrik Andreassen fra DanBolig i Maribo.

Ifølge Justitsministeriet er særreglen lavet for at give danskere fortrinsret til at erhverve fast ejendom her i landet.
Hos Dansk Folkeparti kan man godt følge ideen, men frygter, at det vil blive svært at administrere.

- Jeg frygter, at man starter med en positiv idé, at man har udlændinge, der køber huse, som fritidshuse og sætter dem i stand. Hvornår er forskellen på at købe et almindeligt hus og købe et fritidshus, som ligger i et sommerhusområde, som normalt er hus, der bliver lejet ud til turister. Det bliver en glidebane, siger René Christensen (DF).

- Nu ser jeg mere René Christensens glidebane som en stor mulighed. Men hvis det er det, der kræves for at få hul på bylden, så kunne man godt overveje at differentiere lovgivningen, siger Henning Rasmussen, der er byrådsmedlem i Lolland Kommune.

På Lolland vil Henning Rasmussen kæmpe for at få ændret loven.


Nyhedsoverblik