Tyverier fik politiet på sporet af sigtede brandstiftere

Det var tyveriet af en gasflaske og nogle traktorer, der bragte politiet på sporet af de to mænd, som nu er varetægtsfængslet for at stå bag en række brande på Lolland og Falster i løbet af de seneste mange måneder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To personer er blevet varetægtsfængslet for at stå bag adskillige brande hen over sommeren på Lolland og Falster. De to var sigtet for i alt 20 forhold, hvoraf de to handlede om tyverier, og det var netop tyverierne, der bragte politiet på sporet af mændene.

- Det, der åbner beviskæden, er, at vi i ved en brand i juni finder en gasflaske - en ret speciel en - og at de to kan kædes sammen med tyveriet, fortæller anklager i sagen Henrik Holten til TV ØST.

Samtidig blev den ene mistænkt for at have stjålet blandt andet to traktorer fra Skjørringe Gods på Falster, og en ransagning hos ham viste, at han lå inde med flere tyvekoster fra godset, hvor den seneste brand opstod 20. oktober om natten. Her tog sagen dog en mere alvorlig drejning, da der for første gang var menneskeliv i fare. Ved siden af den lade, der blev antændt, lå to medarbejdere og sov i en bygning, og en indsatsleder har forklaret til politiet, at de kun blev reddet, fordi de hørte, at der blev kaldt på dem og nåede at vågne i tide.

Ødelagt for 14 millioner kroner

De to sigtede, der er henholdsvis 22 og 29 år, nægter sig skyldige i anklagerne og ønskede i retten ikke at udtale sig. De er nu varetægtsfængslet frem til 17. november.

- Jeg er glad for, at vi måske har fået sat et punktum for den her serie af brande, der har hærget området. Det er jo kæmpe store værdier, der har været på spil. Vi har haft 18 brande, hvor der har været ødelagt for i hvert fald 14 millioner kroner, og ved den seneste brand på godset var der personliv på spil. Det er simpelthen for voldsomt, siger Henrik Holten.