¨

Tusind 8. klasser dystede i Skills på CELF

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 7

432 elever fra 8. klasser i Lolland Kommune dystede på CELF i Nakskov. 591 gjorde det samme på CELF i Nykøbing F.

Mere end tusind elever fra 8. klasserne på Lolland-Falster dystede i STAFET fredag på henholdsvis CELF i Nakskov og CELF i Nykøbing F.

STAFET er en landsdækkende konkurrence, der afvikles i forbindelse med DM i Skills. Vinderholdene fra henholdsvis Nakskov og Nykøbing går videre til finalen, der afholdes fredag 9. januar 2015 i Bella Centret.

8. klasses eleverne var inddelt i teams på 3-4 personer. Disse teams skulle så - efter en fælles velkomst og introduktion - rundt på 6 forskellige poster, hvor de skulle løse en række spændende fagnære opgaver, der vil kræve en kreativ, logisk og praktisk indfaldsvinkel.

- Transporten rundt til posterne foregik til bens sammen med 2 guider som havde ansvaret for at holdene kom rigtigt rundt i cyklus. Hvert team fik udleveret en trækvogn, hvor de kunne transportere overtøj og forplejning, fortæller faglærer Niklas Faxe.

Vinderne kåres fredag klokken 16.30.

Kvalificerer unges uddannelsesvalg
 
Formålet med STAFETTEN er, at de ældste klassetrin skal forberede eleverne til deres kommende uddannelsesvalg. Det foregår blandt andet via faget Uddannelse & job.

- STAFET skal ses i lyset af disse bestræbelser for at hjælpe den enkelte unge til at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg og tillige give de unge et lille indblik i, hvad de forskellige fag drejer sig om, siger Niklas Faxe.
 
STAFET afviklede i et samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning, de berørte grundskoler, Camp True North og CELF.

Billede 1 til 4: Fra STAFET på CELF i Nakskov. Foto: Anne Larsen, CELF.

Billede 5 til 7: Fra STAFET på CELF i Nykøbing F. Foto: Nina Hansen, CELF.

Herunder ses video af eleverne på CELF i Nykøbing F., der dyster i blandt andet murerstafet, elektrikerstafet, autostafet og mad til mennesker. Videoen er oploadet af Nina Hansen, CELF, via www.tveast.dk/sendvideo:

01:33 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App