¨

Turisterhverv frygter tab af helligdage

Foto: TV ØST

Regeringens planer om at inddrage to af forårets helligdage har skabt stor debat. Blandt andet på Lolland, hvor især turisterhvervene frygter konsekvenserne.

På Maribo Sø Camping frygter man udsigten til at miste populære campingdage.

- Pladsen er jo fyldt år efter år på de her helligdage, så det betyder mange penge for mig, hvis man afskaffer dem. Jeg ser det som en katastrofe for alle os, der lever af sommergæster og turisme, siger ejer Bodil Clemmensen.

Det kan blive en realitet, hvis det står til regeringen. Danskerne skal arbejde to af forårets helligdage, så der kan komme penge i statskassen, lyder planen.

Men ifølge Campingrådet kan det få alvorlige konsekvenser. Ikke kun for campingpladserne, men for turisterhverv generelt. Heriblandt for Knuthenborg Safaripark.

- For os vil det betyde et tab på 3000 gæster og en tabt omsætning på mellem 300-500.000 kr. Og det er noget hø, siger parkens administrerende direktør Christoffer Knuth.

Det ligger endnu ikke fast, hvilke helligdage, der er udsatte. Men både store bededag og 2. pinsedag har været i spil.

- Vi er hårdt ramt i forvejen af finanskrisen. Det behøver ikke blive værre. Jeg ser hellere, de inddrager 1. maj og Grundlovsdag, siger Bodil Clemmensen.

Om regeringens planer bliver til virkelighed afgøres først endeligt, når regeringen og arbejdsmarkedets parter mødes til trepartsforhandlinger. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App