Trøffelhunden Elfie

Den kun 3 måneder gammel Boston Terrier Elfie har noget af en snude. Sidste fredag fandt hun trøfler i baghaven i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Elfie har noget af en feinschmeckere-snude. Den kan nemlig finde trøfler. Sidste uge gravede hun én trøffel op. Til stor overraskelse for hendes ejer, Dorte Goodwin.

- Først tænkte jeg, at det var en sten - en lidt stor sten, siger hun.

Men det viste sig at være den sjældne Tuber Macrosporum, der ikke er blevet fundet i Danmark siden 1989.  

- Det var lidt sjovt. Og helt vildt. Så tænker man straks om der er flere derude. Så vi gik i gang med at grave, siger hun.

Og der var flere. Indtil videre har de fundet 12 trøfler i baghaven syd for Nakskov. Svampeekspert Christian Lange, der arbejder på Statens Naturhistoriske Museum mener, at trøflen prismæssigt ligger mellem sommertrøflen og den meget dyre hvide trøffel. Sommertrøflen sælges for omkring 4.000 kroner pr kilo og den hvide trøffel kan komme op på mere end 40.000. kroner for et kilo.

Trøflen er ikke til slag, da de ikke har fundet mere end 125 gram i alt. Så de vil bare bruge dem privat. Men trøffel-eventyret er absolut ikke slut endnu. De er nemlig begyndt at træne Elfie.

- Vi kommer lidt trøffel i en sko, også graver vi den ned eller gemmer den under blade, så hun skal lede efter den, siger Dorte Goodwin.