Trio mistænkt for bedrageri og hvidvask med bitcoins

3 unge mænd varetægtsfængslet for at snyde sig til 70.000 kroner via NemID, hvidvask af virtuel valuta og mistænkt for bedrageri af samme art på Lolland-Falster

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Københavns Politi har sigtet tre unge mænd på henholdsvis 19, 20 og 20 år for databedrageri for 70.000 kroner via nøglekort til NemID. Pengene er ifølge politiet efterfølgende forsøgt hvidvasket med den virtuelle valuta bitcoin.

De 3 unge mænd sidder nu varetægtsfængslet i sagen, mens en fjerde kvindelig sigtet er løsladt. Alle 4 sigtede nægter sig skyldige.

Ved hjælp af et falsk billed-id har de sigtede ifølge politiet fået fingrene i en fremmed mands nøglekort til NemID hos kommunen.

Mistænkt i lignende sager

På den måde har de skaffet sig adgang til mandens netbank 25. november sidste år, hvor de angiveligt har overført 70.000 kroner til en såkaldt bitcoin-konto, og dermed sendt penge rundt i systemet for at sløre sporet til bedrageriet.

Københavns Politi mistænker de 3 mænd for også at stå bag lignende databedrageri og hvidvask med bitcoins i Nordsjælland og på Lolland-Falster sidste år. De 3 mænd og kvinden er dog ikke sigtet i disse sager.

I Nordsjælland har gerningsmænd 20. oktober fået adgang til en netbank med et NemID-nøglekort og overført 150.000 kroner til forskellige bitcoin-konti.

Mand ribbet på Lolland-Falster

På Lolland-Falster fik en mand også ribbet sin netbank, da gerningsmænd fik adgang via NemID 19. november. Her solgte de aktier for 60.000 kroner, oprettede lån på 60.000 kroner og overførte 130.000 kroner til bitcoinsystemet.

Københavns Politi mener at kunne bevise, at det er de unge mænd, der også står bag bedrageriet i Nordsjælland og Lolland-Falster.

NemID hentet af ukendte personer

Det er dog ingen af de 3 sigtede, som ifølge politiet har hentet andre folks nøglekort til NemID hos kommunen. Ukendte personer har troppet op med et falsk billed-id hos kommunen og fået udleveret nøglekort.

Nøglekortene er efterfølgende givet til de sigtede, ifølge politiets teori.

Der er ikke umiddelbart flere kendte tilfælde af hvidvask med bitcoins i Danmark.

/ritzau/